Показать сокращенную информацию
Сопоставительный анализ ассоциативных полей «пища» и «食物» в русском и китайском языках
dc.contributor.author | Лун, Ма | |
dc.date.accessioned | 2020-09-23T12:02:04Z | |
dc.date.available | 2020-09-23T12:02:04Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.citation | Ма Лун Сопоставительный анализ ассоциативных полей «пища» и «食物» в русском и китайском языках / Лун Ма // Веснік Брэсцкага універсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія. - 2011. - № 1. - С. 33 - 38. | ru_RU |
dc.identifier.issn | 2218-029X | |
dc.identifier.uri | http://rep.brsu.by:80/handle/123456789/1058 | |
dc.description | This article deals with the modeling of associative fields «food» and «食物» in Russian and Chinese languages on the basis of directed associative experiment. The semantic zone «definition of food taste» is the most significant in the structure of Russian associative field when associations connected with semantic zones «food stuffs» and «national dishes» are in the center of Chinese associative field. The most quantity of crossings in the investigated fragment of linguistic consciousness is presented in the sphere of far and extreme periphery of investigated associative fields. | ru_RU |
dc.description.abstract | В статье на основе направленного ассоциативного эксперимента представлен сопоставительный анализ ассоциативных полей «пища» и «食物» в русском и китайском языках. Выявлены сходства и различия в образах сознания представителей русской и китайской лингвокультур. | ru_RU |
dc.language.iso | ru | ru_RU |
dc.publisher | БрГУ имени А.С. Пушкина | ru_RU |
dc.relation.ispartofseries | Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія; | |
dc.title | Сопоставительный анализ ассоциативных полей «пища» и «食物» в русском и китайском языках | ru_RU |
dc.title.alternative | Comparative analysis of associative fields «food» and «食物» in Russsian and Chinese languages | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |