Показать сокращенную информацию

dc.contributor.authorЛун, Ма
dc.date.accessioned2020-09-23T12:02:04Z
dc.date.available2020-09-23T12:02:04Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.citationМа Лун Сопоставительный анализ ассоциативных полей «пища» и «食物» в русском и китайском языках / Лун Ма // Веснік Брэсцкага універсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія. - 2011. - № 1. - С. 33 - 38.ru_RU
dc.identifier.issn2218-029X
dc.identifier.urihttp://rep.brsu.by:80/handle/123456789/1058
dc.descriptionThis article deals with the modeling of associative fields «food» and «食物» in Russian and Chinese languages on the basis of directed associative experiment. The semantic zone «definition of food taste» is the most significant in the structure of Russian associative field when associations connected with semantic zones «food stuffs» and «national dishes» are in the center of Chinese associative field. The most quantity of crossings in the investigated fragment of linguistic consciousness is presented in the sphere of far and extreme periphery of investigated associative fields.ru_RU
dc.description.abstractВ статье на основе направленного ассоциативного эксперимента представлен сопоставительный анализ ассоциативных полей «пища» и «食物» в русском и китайском языках. Выявлены сходства и различия в образах сознания представителей русской и китайской лингвокультур.ru_RU
dc.language.isoruru_RU
dc.publisherБрГУ имени А.С. Пушкинаru_RU
dc.relation.ispartofseriesСерыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія;
dc.titleСопоставительный анализ ассоциативных полей «пища» и «食物» в русском и китайском языкахru_RU
dc.title.alternativeComparative analysis of associative fields «food» and «食物» in Russsian and Chinese languagesru_RU
dc.typeArticleru_RU


Файлы в этом документе

Thumbnail

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию